Black Friday-erbjudanden från tusentals butiker på ett och samma ställe!
53 produkter
Fråga dig själv vad det primära syftet med löparryggsäcken är och hur långa dina löppass är. De två bitarna hjälper dig välja rätt typ av ryggsäck och rätt storlek.
Springer du primärt kortare sträckor och vill få med telefon och nycklar på turen? Ja, då kan ett midjebälte vara en vettigare idé än en löparryggsäck.
Springer du lite längre eller har med dig mer skrymmande utrustning på turen, då är löparryggsäcken ett smart val. Den som är ute under 1 till 2 timmar och vill få med en tunn jacka, vatten och kanske något litet att äta kan nöja sig med en ryggsäck på 1,5 liter.
Medeldistanslöparen som är ute 2–3 timmar kan också klara sig med en volym på 1,5 liter, men här är ofta en volym på mellan 3 och 6 liter bättre. Inte minst då man tenderar att vilja ha med sig mer vatten. Ryggsäcken blir i den här storleksklassen inte heller onödigt stor om den inte är fylld.
Den som är ute hela dagar och kanske springer i bergig terräng har ett större behov av volym. Här kan sådant som varmare kläder, en powerbank, första hjälpen-låda och större mängder vatten bli aktuellt. 10-15 liter är en rimlig volym för den här typen av löpning.
En löparryggsäck ska framför allt sitta stabilt. Det gör dels att löpningen inte påverkas alltför mycket av ryggsäcken, men också att dina saker inuti ryggsäcken inte ska skaka runt i för hög utsträckning. En god idé är att försöka hitta en ryggsäck som sitter så tätt inpå rygg, bröstkorg och axlar som det bara går. Se även till att de fickor som finns på ryggsäcken är lätta att nå utan att nödvändigtvis behöva ta av sig ryggsäcken varje gång.
Vätskefickor: Många löparryggsäckar har speciella vätskefickor som sitter på den del av ryggsäcken som du har framtill. Det här kan vara en väldigt bra lösning för den som behöver dricka kontinuerligt under löppasset.
Stavhållare: Springer du med stavar så kan en ryggsäck med stavhållare vara trevligt. Då kan du enkelt fästa stavarna i ryggsäcken när du inte använder dem.