Behöver du en vedklyv för att underlätta arbetet med veden? På PriceRunner hjälper vi dig att hitta den bästa vedklyven för dina behov. Vi listar ett brett urval av vedklyvar från olika märken och återförsäljare, så att du enkelt kan jämföra priser och funktioner. Våra användbara filter gör det enkelt för dig att sortera efter faktorer som kapacitet, storlek och pris. Du kan även läsa användarrecensioner för att få en bättre förståelse för vad andra tycker om produkterna. Detta gör att du kan göra ett välgrundat val som passar just dina krav och din budget. Vi guidar dig till de bästa erbjudandena och ser till att du får mest valuta för pengarna. Börja här för att hitta din nästa vedklyv och gör vedarbetet smidigare och mer effektivt!
Prova flexibla betalningar med
Lär dig hur44 produkter
Beroende på vilket sorts trä du vill klyva så behövs det olika högt klyvtryck. Ska du klyva vresiga och svåra bitar, som till exempel ek eller björk, bör du ha en mer kraftfull vedklyv så att du säkerställer att den kan utföra jobbet.
Det kan vara lockande att köpa den vedklyv som har bäst prestanda för det bästa priset, men detta kan vara missledande. En mer kraftfull motor innebär inte nödvändigtvis ett bättre resultat. Du bör även kolla på saker som klyvtid, klyvtryck och om motorn är tillverkad av ett väl ansett företag. Samt se till att det finns reservdelar lättillgängligt i butik.
För en maskin vars prestanda mäts bland annat i ton (klyvkraft) gäller det att säkerheten för dig som användare måste vara hög. Här följer två exempel på saker som ökar säkerhet.
Tvåhandsgrepp - Tvåhandsgrepp innebär att du inte kan köra maskinen om inte båda händerna är på två separata knappar/reglage på maskinen. Detta minimerar alltså risken att du råkar komma åt bladet och den fruktansvärda klyvkraften med handen.
Säkerhetszon - Eftersom kubbarna utsätts för väldigt högt tryck kan de flyga åt olika håll när de klyvs. En säkerhetszon, som gärna anges av maskin eller manual, innebär att du bokstavligen är på den säkra sidan när du klyver ved.
Att elda med ved hemma är inte helt riskfritt och hos Naturvårdsverket kan du läsa mer om hur du ska elda för att minska riskerna för skadliga utsläpp.
Annons