• Rea
  • Guider
  • Om oss
  1. Start
  2. Hem & Hushåll
  3. Hem
  4. Symaskiner
  5. Janome Symaskiner

Janome Symaskiner

Prova flexibla betalningar med

Lär dig hur
Filtrera
  • Symaskiner
Specifikationer
Strömkälla
Mått

42 produkter

Janome Symaskiner Janome Easy Jeans 1800

Janome Easy Jeans 1800

Janome Symaskin, Mekanisk, 19 sömmar, Dekorsöm, Elastisk söm, Nyttosöm

6 995 kr
4butiker
Janome Symaskiner Janome 1522 ljusgrå

Janome 1522 ljusgrå

Janome Symaskin, Mekanisk, Dekorsöm

3 995 kr
2butiker
Janome Symaskiner Janome Hild 525

Janome Hild 525

Janome Symaskin

5 995 kr
5butiker
Janome Symaskiner Janome Memory Craft 6700

Janome Memory Craft 6700

Janome Symaskin

25 995 kr
3butiker
Janome Symaskiner Janome 1522GN UAS Dark Green

Janome 1522GN UAS Dark Green

Janome Symaskin, Mekanisk

3 995 kr
2butiker
Janome Skyline S3 Anniversary Edition

Janome Skyline S3 Anniversary Edition

Janome Nähmaschine

13 995 kr
2butiker
Janome Skyline S5 Anniversary Edition

Janome Skyline S5 Anniversary Edition

Janome Nähmaschine

16 995 kr
2butiker

Tre tips när du ska köpa symaskin

Om du mest vill kunna lappa, laga och lägga upp ett par gardiner ibland räcker det troligtvis med en enklare symaskin med basfunktioner som raksöm och sicksack. Vill du däremot kunna sy egna plagg bör du välja en maskin med fler funktioner.

Här är några olika sorters symaskiner:

  • En mekanisk symaskin ställer du in manuellt. Du vrider på rattar för att välja söm och ställa in längd och bredd på stygnen. Det är en bra symaskin för nybörjare, eftersom den är enkel att använda.

  • En elektronisk symaskin ställer in allt själv – du behöver bara trycka på en knapp. Även den är ett bra val för nybörjare. Den brukar ha fler funktioner än en mekanisk maskin, vilket gör att den ofta är dyrare.

  • En datoriserad maskin är mer avancerad. På en display programmerar du hur den ska sy, och den passar dig som är en van användare som vill kunna designa egna kläder och liknande.

  • En overlock-maskin ger fållar och sömmar på kläder och gardiner en snygg finish. Däremot är den mer ett komplement till de andra sorters maskinerna.

Många symaskiner är riktigt tunga, och om du inte har ett eget syrum där hemma där den kan stå permanent kan det bli jobbigt varje gång du ska ta fram den. Därför rekommenderar vi att du väljer en lätt symaskin som är enkel att både bära och förvara.

Vad symaskinen kan göra skiljer sig åt mellan olika modeller. En mer avancerad maskin har till exempel fler alternativ för sömmar. Om du vill sy knapphål till kläder ska du dubbelkolla att din maskin har en sådan funktion. Kolla också upp vilken teknik den använder. Och om du ska sy i ärmar och runt halsringningen är det bra att välja en symaskin med friarm.

Om du vet att du kommer att sy i tjocka tyger ska din maskin också klara av det. Välj därför en sort som låter dig justera pressarfotstrycket efter tygets tjocklek.

Är du sugen på att börja sy men minnena från skolans syslöjdslektioner börjat blekna kan kanske de här tipsen komma väl till pass.

Annons