Black Friday-erbjudanden från tusentals butiker på ett och samma ställe!
1000+ produkter
Du rekommenderas att ha flera olika skärbrädor. Allra bäst är det att välja olika material till olika råvaror, så att du inte blandar olika bakteriekulturer och lätt håller isär dem. Använd gärna en skärbräda i plast för fisk, kött och kyckling, och en annan för frukt, grönsaker och bröd.
Vilket material du ska välja är egentligen upp till dig.
Träbrädor är ofta ett fint redskap som gärna får stå framme. Det är dessutom ett material som är skonsamt mot knivarna, men brädan behöver oljas och gärna diskas för hand. Plast är sällan lika snyggt och när skärbrädan väl börjat repas bör du byta ut den. Fördelen med en plastskärbräda är att den är enkel att rengöra - vilket är A och O när man hanterar mat. Skärbrädor i marmor eller glas bör endast användas för uppläggning, eftersom de riskerar att förstöra dina knivar.
Många skärbrädor har funktioner som gör dem lite smidigare att använda. Här är några exempel:
En skåra längs kanten är toppen för att samla upp köttsaft eller vatten från grönsaker.
Handtag gör det lättare att flytta brädan.
Gummifötter undertill förhindrar att skärbrädan glider runt.