• Black Friday
  • Rea
  • Guider
  • Om oss
  1. Start
  2. Hem & Hushåll
  3. Hem
  4. Strykjärn & Steamers
  5. Steamers Strykjärn & Steamers

Steamers Strykjärn & Steamers

Filtrera
Specifikationer
Mått

100+ produkter

Steamers Strykjärn & Steamers Philips Steam & Go GC362/80
-28%

Philips Steam & Go GC362/80

4,4

Steamer, Vertikal, Ångpuff, Luktborttagning, 1300 W, Ångkapacitet: 24g, 70 ml 12.8 cm 15 cm

490 kr679 kr
9+butiker

Tre tips när du ska köpa strykjärn

Många strykjärn är tunga. Om du reser mycket och vill kunna ha det med dig är det en bra idé att välja ett resestrykjärn, som är en lite mindre och lättare variant. En annan sak att fundera på är hur stor vattentank du behöver. Stryker du hela familjens kläder på en och samma gång? Satsa i så fall på ett strykjärn med lite större vattentank, så slipper du pausa för att fylla på.

Ett sladdlöst strykjärn ger dig bästa möjliga rörelsefrihet, eftersom du slipper att sladden lägger sig i vägen och trasslar sig. Ofta är sådana modeller lite lättare än varianter med sladd. Däremot måste du alltid se till att batteriet är laddat när du vill stryka – och är du glömsk eller spontant kommer på att du vill ha favoritskjortan just idag, då kan det vara en nackdel.

Förutom att du vill ha ett effektivt och smidigt strykjärn finns det också tre bra funktioner som gör det lite extra enkelt att använda:

  • Automatisk avstängning kan vara en riktig räddare i nöden för dig som vet att du lätt glömmer att dra ur sladdar när du får bråttom iväg på morgonen.

  • En ångfunktion är toppen för skrynkliga skjortor och envisa veck som är svåra att släta ut med enbart värme.

  • Automatisk avkalkning ger strykjärnet längre livslängd, särskilt om du bor där vattnet innehåller höga kalkhalter. Väljer du ett strykjärn utan en sådan funktion bör du avkalka det regelbundet själv, till exempel med en ättiksblandning. Cleanipedia har tips på hur du bäst rengör ditt strykjärn.

STRYKJÄRN

Vanliga frågor

Strykjärnet har en metallplatta som består av järn, och denna värms upp när du sätter i kontakten. Plattan är i sin tur kopplad till strykjärnets hus där det finns handtag, vattenbehållare och värmereglage. När du kopplat in strykjärnet börjar det värmas upp till den temperatur du har valt och när lampan slocknar så indikerar detta att plattan uppnått rätt värmenivå. Då kan du börja stryka och på så vis släta ut tyget.

Det beror på vilket varumärke och modell du har eftersom olika modeller har olika temperaturspann. I många fall kan temperaturen vara allt från 120 grader celcius ända upp till 240 grader celcius - men även långt över. Det är viktigt att reglera värmen efter materialet. Är det exempelvis bomull du stryker är rekommendationen ett gradtal på 204 grader. Ska du istället stryka nylon bör du sänka till 135 grader

Det finns många huskurer som fungerar för att rengöra ett strykjärn, men en av de vanligaste är att ta en matsked ättiksprit och blanda det med vatten. Blandningen lägger du i strykjärnets vattentank. Slutligen aktiverar du ångfunktionen hos strykjärnet för att starta rengöringen. Har det fastnat plast eller liknande på strykjärnet så kan du ta en vass kniv och försiktigt ta bort det oönskade materialet.

Annons